6 de juny 2018

TAÑÀ PRAT, JORDI (Manlleu, 1977 - )


Manlleuenc de tota la vida, Jordi Tañà Prat dibuixa des que es capaç d’aguantar un llapis entre els dits. Mes endavant s’ho agafarà mes seriosament, coincidint amb la seva època d’estudiant a Vic a l’escola d’Arts i oficis (actual escola d’art de Vic), on entra l’any 1991, per sortir-ne l’any 1998 desprès de cursar l’especialitat  de pintura mural.

Des de la segona meitat dels noranta publica còmics i il·lustracions en fanzines de diversos punts de l’estat espanyol: Malfeito a Galicia, The Sorden a Ciutat Real, L.S.D a Valladolid, Base Lunar a Madrid o El Forat a Torelló.Còmics que també han participat a concursos a Calonge, Calldetenes, Manresa o Manlleu. 

Membre fundador del col.lectiu artistic "La Solitaria", col.laborant en la gestio de la sala d'exposicions "Can Patalarga" I exposant en la mateixa, ja sigui com a membre del col·lectiu, conjuntament amb el seu germà,  o en solitari.

De la tardor del 2013 fins a la primavera del 2016 co-dirigeix el programa "L'Hora del Llop" a Radio Manlleu, des d'on dona sortida al seu amor per la cultura pop, la musica sorollosa i a l'art mes "underground".


Actualment s'esta iniciant com a artista del tatuatge i el piercing...


LLIBRES PUBLICATS

(2013) Perdone señora; ¿tiene usted algo fálico? Jordi Tañà's.  [Manlleu]: CBT.  [44] pp..