28 de febr. 2020

OLIVA OSTOS, Joan Antoni (Sevilla, 1976 - )

Em dic Joan Antoni Oliva Ostos. Vaig néixer el 1976 a Sevilla, però visc des de sempre a Manlleu.

Escric el que m'agradaria llegir; és l'important. Així, gaudeixo amb el que faig. M’apassiona, especialment, la Ciència Ficció, la Fantasia i el Terror. En els meus
somnis he vist coses que no podríeu imaginar; intento plasmar-ho en les meves històries.

Durant la meva vida he estat autodidacta. No obstant això, vaig decidir millorar i, des de l’any 2010, realitzo cursos a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. 

Al costat del seu excel·lent professorat he cursat: el Cicle de Narrativa en castellà, Novel·la I i II, Final de Projecte i Estilística (tres cursos),  on he après múltiples tècniques per desenvolupar les meves pròpies històries. I, entre aquest cursos, tres de Ciència Ficció i Fantasia més un de Narrativa Fantàstica, complementats tots amb  altres tallers d'escriptura.

Motivat per tots aquest cursos, fa temps que vaig enviant microrrelats, microcontes i relats a diversos concursos. I, sorprenentment, he obtingut algunes nominacions. 

Relació de PREMIS:

·         [2013] - Seleccionat amb el relat curt: “El Ciclo de la Rueda” a l’antologia “Historias del Dragón”, de Kelonia Editorial.
·         [2015] - Finalista amb el relat curt: “Magdalenas” al “I Concurso Internacional de Microcuentos” de l’editorial Ediciones de Letras.
·         [2016] - Finalista amb el relat: “Nieve” a la “I Antología Solidaria” del bloc Paraíso de los Libros Perdidos titulada: “Relatos del Paraíso”.
·         [2017] - Guanyador del “I Premio Interius” amb el relat: “El Juego de los Escarabajos”, organitzat per Triskel Ediciones. Aquest va ser el meu primer Premi Literari.
·         [2017] - Guanyador amb el relat curt: “Entre penumbras” del “II Concurso Donbuk de relatos de terror” organitzat per Donbuk Editorial. El relat dóna nom a l’antologia resultant.
·         [2017] - Guanyador amb el relat: “Payaso”, a la edició de febrer, de “Relatos Recitados” de l’editorial EC.O Ediciones Cívicas.
·         [2017] - Finalista amb el relat: “Pols d'estels” a la categoria d’Adult en Català del "VII Certamen INSPIRACIENCIA".
·         [2017] - Seleccionat amb el microconte: “Adiós a la Luna” en l’antologia “Microcuentos 451” de Kelonia Editorial.
·          [2017] - Subcampió a la categoria Relat breu Adult Catalunya amb el relat curt: “Més enllà del vent” al IV Concurs de Relats Breus de Ciència Ficció, Olesa de Montserrat.
·         [2018] - “Paradoja”, relat que es publicarà al febrer a la línia Pulp Stories de Cazador de Ratas Editorial.
·         [2018] - “40 Relatos de Fantasía y Ciencia Ficción”, llibre benèfic ideat pel Grupo LLEC per al "Hospital Amic de la Fundació Sant Joan de Déu", on col·laboro amb el meu relat: “Alas de Cisne”.
·         [2019] – “Durmientes”, la meva primera Novel·la que serà publicada de la mà de Dilatando Mentes Editorial.


Mentrestant, estic a la espera de la resolució de diverses convocatòries i continuo enviant històries a més concursos. I, de que un dels meus projectes de Novel·la, Durmientes, vegi la llum al 2019 amb tota la il·lusió del món.

Els somnis es construeixen pas a pas.


Aquest son els llibres, amb relats meus seleccionats o premiats que es poden aconseguir

avui dia:

·         Antologia Historias del Dragón, on s’inclou el meu relat curt: El Ciclo de la Rueda (ciència ficció), a la venta a la web de Kelonia Editorial.
·         L’Antologia del I Concurso Internacional de Microcuentos de l’editorial Ediciones de Letras sé que surt a la seva web, però no tinc del cert si es pot adquirir o no. En aquesta antologia hi ha el meu microconte: Magdalenas (no ficció).
·         Antologia Solidaria Relatos del Paraíso, on s’inclou el meu relat: Nieve (no ficció), a la venta a Amazon.
·         Antologia I Premios Interius, on s’inclou el meu relat llarg: El Juego de los Escarabajos (ciència ficció), a la venta a la web de Triskel Editorial.
·         Antologia “Microcuentos 451”, on s’inclou el meu microrelat: Adiós a la Luna (ciència ficció), a la venta a la web de Kelonia Editorial y Lektu.
·         Antologia benèfica “40 Relatos de Fantasia y Ciencia Ficción”, ideada pel Grupo LLEC a la venta a Amazon, on podreu trobar el meu relat: Alas de Cisne (ciència ficció).
·         Paradoja (ciència ficció steampunk), es posarà a la venta a partir de febrer de 2018 a la web de Cazador de Ratas Editorial a la seva línia Pulp Stories i La Morada del Replicante.
·         Durmientes (híbrid entre ciència ficció i fantasia), que es posarà a la venta a partir de 2019 a la web de Dilatando Mentes Editorial (més endavant actualitzaré la fitxa amb altres ubicacions per poder adquirir-la).


LLIBRES PUBLICATS

(2018) Las guerras infinitas. Cádiz: Cazador de Ratas Editorial, 43 pp.

[2019]  Durmientes. Ondara : Dilatando Mentes, 410 pp.

(2020) Neopiel.[Cádiz]: Cazador de Ratas, 260 pp.PARTS DE LLIBRE : CAPÍTOLS,SECCIONS,FRAGMENTS...

(2013) "El ciclo de la rueda". En ; Historias del dragón. De Fantasía, Ciencia Ficción y Terror.Meliana (Valencia) : Kelonia Editorial, pp.97

([2016]) "Magdalenas". En : I Concurso Internacional Micro cuentos. [?] : Ediciones de Letras, pp.4

(2016) "Nieve". En: Relatos del paraíso. Leizpig: Paraiso de los libros perdidos, pp.15-17

(2017) "El juego de los escarabajos". En : Antología de relatos Premios Interius. Sevilla: Triskel Ediciones S.C., pp.9-22 

(2017) "Entre penumbras". En : Entre penumbras y otros relatos de terror.[ ? ] : Donbuk, pp.12-13

(2018) "Alas de cisne". En : 40 relatos de fantasia y ciencia ficción. [?]: Romeo Ediciones, pp. 17-24

(2020) "Fotogramas en cromo y silicio". En: Hijos de la Fundación. Antologia homenaje a la saga de Isaac Asimov. [?]: Tinta púrpura ediciones, pp. 105-129

(2021) "Un triste i bello océano de auroras boreales". En: Dentro de un agujero de gusano: Antología Space Opera. [?]: Amazon Italia, pp. 135-148