27 d’oct. 2014

PIELLA CROS, Anna (Manlleu, 1949)

Nascuda al carrer Sant Jaume. Va estudiar al col·legi El Carme - Vedruna fins a 4rt de Batxillerat i, després, va completar els estudis a l’Escorial de Vic.

És Llicenciada en Filologia Romànica, especialitat Hispàniques, per la Universitat de Barcelona. Posteriorment va fer la tesina sobre “El teatre de la Barraca” de Federico Garcia Lorca, així com cursos de Doctorat a la mateixa universitat.

Acabats els estudis, va començar a treballar de professora a l’Institut Jaume Callís de Vic. Al cap d’un any, va anar a França, al Lycée George de la Tour de Mèds, a fer classes de llengua castellana, alhora que aprofita la seva estada a la Universitat de Mèds per estudiar literatura francesa.

De retorn a Catalunya, va començar a  exercir de professora a diversos instituts de Catalunya (Salesians de Rocafort Florida Blanca, escola St Gregori, Institut Antoni Gaudí de Reus, Agramunt) i, des de 1984, a l’Institut Antoni Pous de Manlleu d’on va ser directora uns anys.

A banda de la docència, també ha realitzat treballs sobre immigració amb la Fundació Bofill, i té publicats  articles en diferents revistes especialitzades. Ha participat en programes de Catalunya Ràdio, Ràdio Manlleu, TV Osona o El9TV.

Col·labora també amb entitats ben diverses de Manllleu com la Peña Flamenca, l’Associació de Dones, AFADIP, entre altres i darrerament participa activament com a conductora del Club de Lectura de la Biblioteca.

El 12 d’agost de 2014 ha estat pregonera de la Festa Major de Manlleu que podeu llegir clicant aquest enllaç.

LLIBRES PUBLICATS:

(1995) El modernisme. Una visió interdisciplinària (en col·laboració). Barcelona: Graó, 1995, 189 pp.

(1997) Castellà. Interferències lèxiques (en col·laboració). Barcelona: L’Àlber, 1997, 125 pp.PARTS DE LLIBRES: CAPÍTOLS, SECCIONS, FRAGMENTS...

(2014) "Anna Piella Cros.2014". En: Manlleu, pregons de Festa Major: 1983-2014.
Manlleu: Ajuntament de Manlleu, pp 183