21 d’oct. 2014

GÜELL BOU, Ferran (Manlleu, 1978 - )

Va néixer a Manlleu el 15 de maig de 1978.
L'any 2000 es va llicenciar en Traducció i Interpretació a la Universitat Autònoma de Barcelona i el 2002 va cursar el postgrau Correcció i Qualitat Lingüística a la mateixa universitat. 

Entre el 2000 i el 2001 va passar un any a Moscou estudiant llengua, cultura i literatura russes a l'Institut Puixkin i a la Universitat Pedagògica Estatal, i posteriorment va fer diversos cursos de llengua persa a la Universitat de Barcelona.

Del 2002 al 2004 va treballar com a corrector i assessor lingüístic en diversos mitjans de comunicació catalans, principalment a l'emissora de ràdio RAC1. El 2004 es traslladà a Rússia, on estigué al capdavant del lectorat de llengua catalana de l'Institut Ramon Llull a la Universitat Estatal Lomonóssov de Moscou i a la Universitat Estatal d'Humanitats de Rússia fins l'any 2009, quan es desplaça a l'Iran per dur a terme la mateixa tasca docent, durant dos anys, a la Universitat de Teheran i a la Universitat Al·lameh Tabatabaí.

A part de l'anglès, el rus, el francès i el persa ha estudiat amb diferents graus de profunditat el tàtar, el hindi, el cingalès i el tàmil, aquest últim durant una estada de quatre mesos a l'Institut d'Estudis Asiàtics de Madràs (Tamil Nadu, Índia).

Ha viatjat per diversos països d'Àsia central, meridional i sud-oriental (la Xina, l'Uzbekistan, l'Índia, Tailàndia, Laos, Sri Lanka, Malàisia, Singapur, Indonèsia…), així com per l'Iran i Rússia.

El 2013 el seu relat 3 en 1 guanya el segon premi del concurs "El català pel món" organitzat per l'editorial Godall Formacions.

PARTS DE LLIBRES 
(2013) "3 en 1". En :  "Tarongeta" vol dir taronja petita . León Llop, Iban, et al. 
Publicació [Barcelona] : Godall Formació, pp. 27-49