3 d’abr. 2018

BAGARIA PIGRAU, Joan (Manlleu, 1958 - )

Va néixer a Manlleu el 17 d'agost de 1958.

El 1981 es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de Barcelona. El 1991 es va doctorar en Lògica a la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, USA.


Ha estat investigador postdoctoral a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, i al Centre de Recerca Matemàtica de Bellaterra. Ha estat professor a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona.


El seu camp d'investigació és la teoria de conjunts i la lògica matemàtica, temes en els que ha publicat una trentena d'articles de recerca en revistes internacionals i ha impartit nombroses conferències en congressos arreu del món.


Ha estat investigador invitat a UC Berkeley, Kobe Univ., National Univ. of Singapore, Kurt Gödel Research Center (Viena), Univ. Paris VII, CalTech, Mittag-Leffler Institut (Estocolm), Hebrew Univ. (Jerusalem), Harvard Univ., etc. 


Fou el primer president de la European Set Theory Society, 2007-11. 


Va ser Chairman de la xarxa de recerca europea INFTY ESF-Research Networking Programme, 2009-14 i va ser Simons Foundation Fellow a l’Isaac Newton Institute, Cambridge, UK, 2015. 


És director del Grup de Recerca en Teoria de Conjunts de Barcelona (BCNSETS) i Investigador Principal del Grup de Recerca Consolidat de Lògica.


Ha dirigit 7 tesis doctorals.

Col·labora amb prestigioses revistes internacionals : Princeton Companion to Mathematics,Transactions of the American Mathematical Society, The Journal of Symbolic Logic, Journal of the European Mathematical Society,Fundamenta Mathematicae....


Actualment viu a La Garriga i és professor d'investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i professor associat de la Universitat de Barcelona.

PARTS DE LLIBRE: CAPÍTOLS, SECCIONS, FRAGMENTS...


(1999) "Generic absoluteness and forcing axioms". En : Models, Algebras and Proofs. Lecture Notes in Pure and Applied Mathematics. New-York : Marcel Dekker, Ins, Vol. 203, pp. 1-12

(2005) "Natural Axioms of Set Theory and the Continuum Problem". En: Proceedings of the 12th International Congress of Logic, Methodology, and Philosophy of Science. King’s College London Publications. pp. 43-64.

(2006) "Axioms of Generic Absoluteness". En: Logic Colloquium, 2002. Association for Symbolic Logic, Lecture Notes in Logic series, Vol. 27, pp. 28-47.

(2006) "An Ω-Logic Primer "(en col.laboració amb N. Castells and P. Larson). En: Set Theory. Centre de Recerca Matemàtica, Barcelona 2003-2004. Birkhäuser Verlag. Trends in Mathematics Series, pp. 1-28.

(2007) "Thin-tall spaces". En: Open Problems in Topology II. Elliot Pearl, Editor. Elsevier, pp. 115-125.

(2008) Set Theory. Princeton Companion to Mathematics. Timothy Gowers, June Barrow-Green, and Imre Leader, Editors. Princeton.